Társaslényeg

Itt, ahol élsz, az agyadon egyre több folyik át. Ez felhigít téged. Mindig adódik a számodra néhány ember, akikkel megérteted magad. A valóság mindig érzés, más emberekhez köt. A boldogulás - létezésed rajtuk keresztül való megélése.

A szerzőről

Folk György

Mérnök, közgazgász, nemzetközi üzleti tanácsadó, író. Főbb kutatási területei a közlekedési rendszerek végső racionalitása és a társadalmi értékrendek fenntarthatósága Ázsiában.

Folk György a Wikipedián

Utolsó kommentek

Címkék

agresszív (1) amway (1) asszony (1) a kiraly beszéde (1) baba (1) bölcsesség (1) coca-cola (1) csikszentmihályi (1) cunami (1) drog (1) édesség (1) edzés (1) edzőterem (1) egészség (1) élet (2) emberiség (1) értekezlet (1) ész (1) evolúció (1) fegyver (1) figyelem (1) film (1) fogysztás (1) földrengés (1) formalitás (1) futás (1) gyermek (1) gyilkosság (1) győztes (1) háború (1) hálózat (1) hatalom (2) házasság (1) helyes (1) hype (1) időgazdálkodás (1) információ (1) Informált (1) iskola (1) ismertség (1) japán (1) járás (1) john (1) jólét (1) jó társadalom (1) kapitalizmus (1) képeség (1) készség (1) kiméletes (1) király (1) kiyosaki (1) kosztüm (1) közgazdaságtan (1) lánykérés (1) lennon (1) liberális (1) logika (1) marihuána (1) média (2) megbeszélés (1) megszaladás (1) megszólit (1) men in black (1) mlm (1) mozi (1) multi level marketing (1) munka (1) n21 (1) nagyváros (1) nagy britannia (1) nem invazív (1) networktwentyone (1) öltöny (1) önmeghatározás (2) óriásplakát (1) öröm (2) örömforrás (1) pareinesis (1) piac (1) piramisjáték (1) pozíció (1) pozitív pszichológia (1) protokoll (1) puska (1) reklám (1) rítus (1) roncsolásmentes (1) ryan deci (1) seb (1) seligman (1) star wars (1) szabadban (1) szabadpiac (1) szabadság (1) szabadtér (1) szabadverseny (1) személyes (2) szerelem (1) szex (1) találkozás (1) tanulás (1) tárgyalás (1) tehetség (1) tertium datur (1) testgyakorlás (1) tőke (1) tréning (1) túlsúly (1) tv (1) választás (2) választék (1) valóság (1) verseny (2) virágzás (1) zakó (1) zseni (1) Címkefelhő

Az érzések igazak valóban

2011.03.08. 22:02

Gym rat race

Címkék: edzés öröm edzőterem futás szabadban szabadtér testgyakorlás

Mark Sisson új tipusú fitneszguruvá vedlett amerikai vasember (Iron man Hawaii 1986, 4th place) és triatlonbajnok. Primal Blueprint programjával sok éve adja el élelemkiegészítőit és vezényli a tréninget Manhattan partjainál. 2006 óta kitartóan vezetett blogjában elmondja magáról, hogy életének egy hosszú időszakában az eredmények megszállottja és gym rat volt maga is. 

Saját sztorija szerint a túlhajtott edzés tönkretette az immunrendszerét és sportkarrierje vége felé gyakran sérült (osteoarthritis és tendonitis). Érett férfiként megjött az esze, üzletel, osztja az észt másoknak és karbantartja magát. Tőle olvasom, hogy a szabad terepen való futás sokkal rugalmasabbá edzi a lábat, mint a gépek kockázat és bonyodalom nélküli taposása egy teremben. A láb mintegy éber és eleven marad, nem csak egyszerűen izmosodik.

Február elején pedig átfogó kutatás jelent meg egy környezetvédelmi szakfolyóiratban a testi-lelki jólét és a szabadban vagy teremben végzett edzés kapcsolatáról. A cikk igen tudományos, a letöltése 35dollár - kevesen fogják olvasni. Én ezért most idézem a kutatók végkövetkeztetéseit:

“ ...a zárt teremben történő edzéssel összehasonlítva a természetes környezetben való testgyakorláshoz fokozott revitalizációt és pozitív bevonódást kapcsolnak. Csökken a feszültség, a zavar, a düh és a depresszió, megnövekszik az energiaszint. Az eredmények ugyanakkor azt sugallják, hogy a nyugodtság érzése a szabadban való edzés után csökkenhet. A résztvevők nagyobb mértékű örömérzésről és elégedettségről számoltak be a szabadtéri mozgás után és erősebb volt az eltökéltségük, hogy a fizikai tevékenységet legközelebb is megismételjék. Az áttekintett vizsgálatok egyike sem mérte a testmozgás hatását a fizikai jólétre vagy a természeti környezet befolyását a testgyakorlás folyamatosságára. A feltévés, hogy a szabadban végzett testmozgás számottevő előnyökkel jár, igen vonzó és széles körben kelt érdeklődést. Tanulmányunk a szabadban végzett testgyakorlás után olyan igéretes hatásokat mutat, amelyek a teremben végzett edzést követően nem jelentkeznek.” Forrás itt.

Jön a tavasz. Kérem gondoljátok újra át az edzésterveteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr572723295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása