Társaslényeg

Itt, ahol élsz, az agyadon egyre több folyik át. Ez felhigít téged. Mindig adódik a számodra néhány ember, akikkel megérteted magad. A valóság mindig érzés, más emberekhez köt. A boldogulás - létezésed rajtuk keresztül való megélése.

A szerzőről

Folk György

Mérnök, közgazgász, nemzetközi üzleti tanácsadó, író. Főbb kutatási területei a közlekedési rendszerek végső racionalitása és a társadalmi értékrendek fenntarthatósága Ázsiában.

Folk György a Wikipedián

Utolsó kommentek

Címkék

agresszív (1) amway (1) asszony (1) a kiraly beszéde (1) baba (1) bölcsesség (1) coca-cola (1) csikszentmihályi (1) cunami (1) drog (1) édesség (1) edzés (1) edzőterem (1) egészség (1) élet (2) emberiség (1) értekezlet (1) ész (1) evolúció (1) fegyver (1) figyelem (1) film (1) fogysztás (1) földrengés (1) formalitás (1) futás (1) gyermek (1) gyilkosság (1) győztes (1) háború (1) hálózat (1) hatalom (2) házasság (1) helyes (1) hype (1) időgazdálkodás (1) információ (1) Informált (1) iskola (1) ismertség (1) japán (1) járás (1) john (1) jólét (1) jó társadalom (1) kapitalizmus (1) képeség (1) készség (1) kiméletes (1) király (1) kiyosaki (1) kosztüm (1) közgazdaságtan (1) lánykérés (1) lennon (1) liberális (1) logika (1) marihuána (1) média (2) megbeszélés (1) megszaladás (1) megszólit (1) men in black (1) mlm (1) mozi (1) multi level marketing (1) munka (1) n21 (1) nagyváros (1) nagy britannia (1) nem invazív (1) networktwentyone (1) öltöny (1) önmeghatározás (2) óriásplakát (1) öröm (2) örömforrás (1) pareinesis (1) piac (1) piramisjáték (1) pozíció (1) pozitív pszichológia (1) protokoll (1) puska (1) reklám (1) rítus (1) roncsolásmentes (1) ryan deci (1) seb (1) seligman (1) star wars (1) szabadban (1) szabadpiac (1) szabadság (1) szabadtér (1) szabadverseny (1) személyes (2) szerelem (1) szex (1) találkozás (1) tanulás (1) tárgyalás (1) tehetség (1) tertium datur (1) testgyakorlás (1) tőke (1) tréning (1) túlsúly (1) tv (1) választás (2) választék (1) valóság (1) verseny (2) virágzás (1) zakó (1) zseni (1) Címkefelhő

Az érzések igazak valóban

2011.10.26. 11:56

Összejövetel

Gyerekkoromtól fogva két hatalmas és legyőzhetetlennek tűnő személyes ellenségem van. Mind a kettő rátelepedett az életünkre, az enyémre, a családunkéra, a szüleimre és az én nemzedékemre.
Mind a kettő üzleti góliát, országos és globális megabiznisz. Mind a kettő korlátozza, butítja és gyengíti az embert.
Az egyik ilyen ellenségem, a tv már túl van zenitjén. Hogy megalázkodását majd megérhetem, olyan esemény, amelynek a bekövetkeztéért érdemes sokáig élni.
A másik a gépjármű, a személyautó meg a motor, apám nemzedékének zajos, bűzös, mindent felforgató, bekormozó, letaposó istene.
Anyám mind a kettőért szüntelenül veszekedett vele az én fiúkoromban, apám a hétvégék nem kis részét az autója alatt, vagy mosásával-fényesítésével töltötte, ha pedig meccs volt vagy tv-sorozat, a tvje elé ült, nem számított sem a még elvégzendő munka, sem a beszélgetés, sem a vacsoraidő. Ez a két ellenség nagyban felelősek azért, hogy az én életemben az emberek elkerülik egymást. Bezárkóznak egy szobába és tvjük rabjául esnek, vagy bezárkóznak egy gépjárműbe és elberregnek egymás mellett.
Azzal ámítjuk magunkat, hogy a most felnőtt utolsó nemzedék már új képernyő-kommunikációs térben él. Ők már nehezen bírják, ha nem kapcsoljuk készülékre őket. Az utcán, két számítógép között sietnek, hogy valamit nézhessenek, valami szóljon, valami megragadja nehezen leköthető figyelmüket. Nekem azonban úgy tűnik, hogy a hatalom, az üzlet, a kapcsolatok nagy ügyei továbbra is személyek között alakulnak, amint személyekhez kötődnek a saját magánügyeink is. A jómód terrénumán a javak univerzuma a két végén elhegyesedő hordó alakú, lent van a kevés még nem sorozatgyártott, olcsó egyszerű érték, a népművészet tárgyai, a régimódi kőműves, a kertész, vagy a masszőr. A hordó hasas közepében zsúfolódnak a tömegfogyasztás tárgyai, a milliószámra készülő egyen-tranzakciók. Fenn pedig a nagy emberek már csak személyesen tárgyalják a nagy ügyeket. 
Ahhoz, hogy az emberek hassanak egymásra, össze kell jönniük. Az ügyekhez való kapcsolódásunk homokóra-szerkezetű, a közepében kevés a valóságos kapcsolat, a sokat használt tucatáruk és szolgáltatások személytelen csatornákon dőlnek el. A személyesség két terepe a hatalmi hierarchiák csúcsa és a kisember kisvilága, a család, a közvetlen munkatársak, gyermekkori barátok, szomszédság, hobbikörörök. Egyéni boldogulásunk továbbra is ezekben határozódik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tarsaslenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr153330977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása